Doorgaan naar hoofdcontent

Thema: Brillen


De voorbije week werkten we rond het thema 'brillen'.
Thomas was even de meester voor een weekje en mocht zo proeven hoe het is om even 'voor' de klas  en 'tussen' de kleuters te staan.

Thomas liet doorheen de week de oogarts, de opticien, verschillende brillen,... aan bod komen.

Er werd gewerkt rond het verhaal 'Berend stuntel'.

De kleuters konden ook zelf een bril knutselen! Wat waren ze fier.


Enkele sfeerbeelden:De komende tijd zullen we werken rond het thema 'Pasen'.


Populaire posts van deze blog

Welkom in de klas

De voorbije weken hebben we de klas, maar ook de vriendjes en de juf beter leren kennen. Eerst was alles wat onwennig en nieuw. Maar stilaan konden we in ieder hoekje snuisteren en snuffelen. Ook de klasafspraken werden duidelijk.  We winnen beetje bij beetje vertrouwen in elkaar... Onszelf zijn en ons goed voelen liggen hierbij aan de basis. Laat het schooljaar maar komen, we gaan er samen tegen aan!  We hadden ook al een jarige in onze klas! Jihane ben jij dat?! Jij lijkt wel een echte prinses! Gelukkige verjaardag! Onze buitenspeelnamiddag gaat door op maandagnamiddag! Geef gerust een fiets of step.

Schrijfdans voor het eerst!

Samen met juf Joke hebben we één keer om de drie weken schrijfdans.  In dit thema werkten we rond 'de vulkaan'. Eerst bewegingen in de ruimte, daarna op papier!

STRAPDAG

Wat is strapdag?! Dé dag waarop je eens je best doet om te voet (stappen) of per fiets (trappen) naar school te komen. En dit op een veilige manier!  De straat werd afgesloten voor het doorgaand verkeer en wij konden er eens volop fietsen! Leren starten en stoppen, slalom, ... kwamen aan bod!