Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom vriendjes in onze klas


Bij de start van het nieuwe schooljaar leerden we elkaar beter kennen, de juf, maar zeker ook onze klas!
We ontdekten heel wat hoekjes en de hier bijhorende afspraken. 

Bij het spelen in de hoeken gaan we vanaf nu 'bewust kiezen' voor een hoekje.
Hierbij moeten we eerst goed nadenken. Want we moeten enige tijd in hetzelfde hoekje spelen.
Daarna hangen we ons symbooltje bij het hoekje waar we willen werken/spelen aan het keuzebord. Geen gemakkelijke klus!











Puzzelen met het puzzelboekje.
Echte puzzelaars in onze klas! Ze willen graag zo snel mogelijk hun puzzelkaartje vol (acht puzzels maken). Want dan verdienen ze een puzzelballon!




Heel wat hoekjes in de klas, maar ook enkele hoekjes verstopt in de gang! De winkel, de zandbak en het schrijfbord.





's Morgens maken de kleuters zelf hun boekentas leeg. Vervolgens komen ze in de klas en krijgen ze de kans om even te spelen en elkaar een goeiemorgen te wensen. We komen even tot onszelf.

Maar in die tijd zijn er ook al enkele taakjes die worden gedaan door de kleuters:

- De boterhammand wordt naar beneden gebracht door twee kleuters;

- De kalenders worden in orde gebracht;

- Een kleuter mag de schildpad eten geven;

- We geven de plantjes water indien nodig.



Juf Lore staat in de klas wanneer ik verlof neem. Juf Lore is gekend door de kleuters en het is fijn voor de tweede kleuters om hun juf van vorig jaar nog eens terug te zien.
Ze neemt ook geregeld de kleuters mee in kleine groepjes naar de 'plusklas'.
Hier krijgen de kleuters een aanbod van activiteiten rond techniek, ipads, STEM... en dit telkens met een sterk talige ondertoon. 
Terwijl kan ik, de juf, extra ondersteunen en begeleiden bij opdrachten waar nodig met de kleuters die in de klas blijven.

De eerste dagen kwam juf Lore vooral kennismaken met onze klas.
Daarna gingen de kleuters al eens mee naar de plusklas. Het thema is 'vliegen'.



Juf Lore geeft ook turnen aan onze kleuters. Dit op donderdag - en vrijdagvoormiddag.

Buitenspeelnamiddag gaat door op dinsdagnamiddag.
Heerlijk om te fietsen, te klimmen en te klauteren op de klimtoren, spelen in de zandbak, een opdrachtje samen te doen met de juf,... Ook de spelletjeskast gaat open (aanbod: hoepels, stapstenen, loopklossen, knuffels, handtassen, schoenen,...).




Samen een kindje krijten!

Nadat we onze klas stilaan wat gewoon werden, gingen we op ontdekking doorheen de school. We bezochten plaatsen waar we nog nooit eerder waren en kwamen bijna alle juffen tegen!











Juf Lore en ikzelf gaven ook al schrijfdans aan onze kapoenen.
Hierbij maak je natuurlijke bewegingen in de ruimte op muziek.
Dit gaat door in de turnzaal, want we hebben heel wat plaats nodig!
Eerst oefenen we in het groot en in de lucht en pas daarna werken we op papier.
Speels worden de eerste stappen tot schrijven gezet.




We vierden ook al de verjaardag van vriendje uit onze klas. Gelukkige verjaardag Aurelie!










 


Populaire posts van deze blog

Start van een nieuw schooljaar!

Uhum, uhum, graag stel ik ze aan jullie voorrrrr: De vrienden van K2/3 A! 😍 De voorbije week konden we dankzij juf Fienelotte genieten van een levensechte tik-tak in de turnzaal.

Thema: 'Ziek zijn'

  Rollenspel met het kleine ziekenhuis en de poppetjes. We toverden het poppenhuis om tot een ziekenhuis 'AZ DELTA' genaamd. Sommige kleuters kwamen uit het ziekenhuis met hun arm in het gips! Spelletjes met de waterpokken, pas op want het was besmettelijk! AZ DELTA werd nagebouwd in het de bouwhoek. Ook bij de kraamafdeling was het druk. Geen minuut te verliezen want de baby was op komst. Even een prikje in de knie, ziezo! Werken onze oren wel altijd even goed (juf zou soms durven twijfelen)? Even testen! Wie van de vriendjes zegt 'hallo' en staat net achter ons? Raden maar! We leerden enkele moeilijke woorden bij 'patiënt', 'stethoscoop', ... Om ze wat in te oefenen konden de kleuters ze stempelen. Per dag pilletjes nemen? Even kijken naar de kaart en 'evenveel' pilletjes per dag in het pillendoosje steken. Ziekenwagens knutselen in de vrije knutselhoek. Schrijfpatronen oefenen op het schrijfbord.   Citroen? Dat zit boordevol vitamines! Zo blij

Thema 'Verkeer'

 We hadden een 'strapdag' en konden samen met juf Lore genieten om te fietsen in de (verkeersvrije) straat. Sam de politieagent kwam op bezoek en liet ons heel wat zien! Zo konden we eens voelen aan zijn kogelvrijevest, keken we naar zijn speciaal verkeerslicht,... tot slot gingen we naar de parking om de politiewagen van dichter bij te bekijken. Wat ging de sirene luid zeg! Er kwam ook een politiehond op bezoek! We schrokken ervan hoe goed hij kon luisteren naar de politieagent.  We maakten een groepswerk in thema verkeer We gingen met de hele school naar de startviering. Samen eens stil worden en verbinden met elkaar. Op 4 oktober was het werelddierendag. Er kwamen enkele dieren op bezoek. Bedankt aan de mama van Elliott en het konijn, de mama van Aurelie en hun hondje en de mama van Jay met de hond. We leerden enkele gezelschapsspelletjes ter voorbereiding van de grootouders die op bezoek komen Het tweede leerjaar kwam op bezoek in hun thema 'groeien'. Even terug een