Doorgaan naar hoofdcontent

Thema: 'Herfst' samen met het verhaal 'de blaadjesdief'

                                          

De herfst voelen, ruiken en zien?! Dat deden we al kort even op het Munitieplein. We gooiden met bladeren, bekeken de bomen en bespraken wat er nu net gebeurd in als het herfst is.




Het verder ontdekken van de veranderingen in de natuur en het waarnemen van vruchten en bladeren, dat deden we op het domein 'het Sterrenbos'. We kregen uitleg van onze gids en volgden de rondleiding 'beestig natuurpad'. Hierbij kwamen we heel wat te weten over de dieren die wonen in het bos! De afwisseling tussen doen en luisteren, zorgde voor zeer geboeide kleuters.






Naar jaarlijkse gewoonte vond er een 'SOEP-STOP' plaats op onze school. Bedankt aan de mama's/papa's/oma's/opa's om tasje soep te drinken en een vrijwillige bijdrage in ons spaarpotje te steken. De opbrengst gaat naar een sociaal project.


We vertrokken vanuit het prentenboek 'De blaadjesdief'. Het verhaal werd op verschillende manieren gebracht. De kleuters kregen de kans voor op de verteltafel het verhaal na te spelen.
In de kring legden we enkele prenten in chronologische volgorde. Daarna probeerden de kleuters het zelf! Eerst uitknippen, daarna in de juiste volgorde leggen en tot slot plakken. Een hele klus!







We volgden stappenplannen om bosdiertjes te leren tekenen.



We maakten woordjes met duplo-letters!



Speelden het gezelschapspel 'egeltje plof', gooien met de dobbelsteen en evenveel keer op zijn snuit drukken. Opgepast! De stekeltjes springen er plots uit.


We heeft het snelst zijn lieveheersbeestje vol met stippen? Goed tellen en kijken is de boodschap!


We maakten pootjes van de spin. Vier langs beide kanten. Ook regenwormen werden gemaakt. Kort, langer, langst!





Cijfers en hoeveelheden herkennen en evenveel stekels op de egels zetten.


Plaatsbepaling oefenen. De egel achter de paddenstoel plaatsen, de eekhoorn voor de noot. De tak op de doos enzovoort.



Schrijfpatronen oefenen op het schrijfbord (in stijl).



Daarna op papier!



Schilderen met waterverf! Met als thema 'bos'.




We vierden de verjaardag van onze lieve vriend, Elliot, gelukkige verjaardag!









 

Populaire posts van deze blog

Start van een nieuw schooljaar!

Uhum, uhum, graag stel ik ze aan jullie voorrrrr: De vrienden van K2/3 A! 😍 De voorbije week konden we dankzij juf Fienelotte genieten van een levensechte tik-tak in de turnzaal.

Thema: 'Ziek zijn'

  Rollenspel met het kleine ziekenhuis en de poppetjes. We toverden het poppenhuis om tot een ziekenhuis 'AZ DELTA' genaamd. Sommige kleuters kwamen uit het ziekenhuis met hun arm in het gips! Spelletjes met de waterpokken, pas op want het was besmettelijk! AZ DELTA werd nagebouwd in het de bouwhoek. Ook bij de kraamafdeling was het druk. Geen minuut te verliezen want de baby was op komst. Even een prikje in de knie, ziezo! Werken onze oren wel altijd even goed (juf zou soms durven twijfelen)? Even testen! Wie van de vriendjes zegt 'hallo' en staat net achter ons? Raden maar! We leerden enkele moeilijke woorden bij 'patiënt', 'stethoscoop', ... Om ze wat in te oefenen konden de kleuters ze stempelen. Per dag pilletjes nemen? Even kijken naar de kaart en 'evenveel' pilletjes per dag in het pillendoosje steken. Ziekenwagens knutselen in de vrije knutselhoek. Schrijfpatronen oefenen op het schrijfbord.   Citroen? Dat zit boordevol vitamines! Zo blij

Thema 'Verkeer'

 We hadden een 'strapdag' en konden samen met juf Lore genieten om te fietsen in de (verkeersvrije) straat. Sam de politieagent kwam op bezoek en liet ons heel wat zien! Zo konden we eens voelen aan zijn kogelvrijevest, keken we naar zijn speciaal verkeerslicht,... tot slot gingen we naar de parking om de politiewagen van dichter bij te bekijken. Wat ging de sirene luid zeg! Er kwam ook een politiehond op bezoek! We schrokken ervan hoe goed hij kon luisteren naar de politieagent.  We maakten een groepswerk in thema verkeer We gingen met de hele school naar de startviering. Samen eens stil worden en verbinden met elkaar. Op 4 oktober was het werelddierendag. Er kwamen enkele dieren op bezoek. Bedankt aan de mama van Elliott en het konijn, de mama van Aurelie en hun hondje en de mama van Jay met de hond. We leerden enkele gezelschapsspelletjes ter voorbereiding van de grootouders die op bezoek komen Het tweede leerjaar kwam op bezoek in hun thema 'groeien'. Even terug een