Doorgaan naar hoofdcontent

'Rikki en Mia de kip'

De voorbije periode werkten we rond het prentenboek 'Rikki en Mia de kip'.


Samen met juf Lore proefden we op verschillende manieren eitjes.In het 'taaleiland' lokten we taal uit, door heel wat prenten te leggen die pasten bij het thema. 
Ook het verhaal van Rikki werd nagespeeld.

  


Het verhaal van Rikki en Mia de kip werd nagespeeld door juf Jana terwijl ikzelf het verhaal voorlas.Gericht tekenen over het verhaal.Niet alleen het verhaal 'Rikki en Mia de kip' kwam aan bod. Het Paasverhaal werd gebracht én nagespeeld door de juffen.

 


De derde kleuters kregen de kans om kennis te maken met het eerste leerjaar. In die tijd kwamen de vrienden van het eerste leerjaar eens terug naar de kleuterklassen om te spelen in hun lievelingshoekje van vorig jaar.
Opdrachtkaart correct maken en volhouden...De paastak werd versierd, zo kregen we een gezellig poppenhoekje!Het was heel druk in onze paaswinkel!Paaswerkje knutselen.

   

 

 Gezelschapsspel samen met juf Lore. Samen met Rikki brachten we een bezoekje aan het kippenhok. 

Bouwen met eierkartons.
We gingen op uitstap naar 'Rollebolle' en konden daar heel wat sporten!


We trokken ook eens naar het speelpleintje om de beentjes eens te strekken!

Gezellig tafelen tijdens het solidair maal in de klas.


Gelukkige verjaardag aan Ali, Lotte, Rosa en Isaak!

  

       


Even gek doen na een fruitmomentje? Moet kunnen! 


Populaire posts van deze blog

Start van een nieuw schooljaar!

Uhum, uhum, graag stel ik ze aan jullie voorrrrr: De vrienden van K2/3 A! 😍 De voorbije week konden we dankzij juf Fienelotte genieten van een levensechte tik-tak in de turnzaal.

Thema: 'Ziek zijn'

  Rollenspel met het kleine ziekenhuis en de poppetjes. We toverden het poppenhuis om tot een ziekenhuis 'AZ DELTA' genaamd. Sommige kleuters kwamen uit het ziekenhuis met hun arm in het gips! Spelletjes met de waterpokken, pas op want het was besmettelijk! AZ DELTA werd nagebouwd in het de bouwhoek. Ook bij de kraamafdeling was het druk. Geen minuut te verliezen want de baby was op komst. Even een prikje in de knie, ziezo! Werken onze oren wel altijd even goed (juf zou soms durven twijfelen)? Even testen! Wie van de vriendjes zegt 'hallo' en staat net achter ons? Raden maar! We leerden enkele moeilijke woorden bij 'patiënt', 'stethoscoop', ... Om ze wat in te oefenen konden de kleuters ze stempelen. Per dag pilletjes nemen? Even kijken naar de kaart en 'evenveel' pilletjes per dag in het pillendoosje steken. Ziekenwagens knutselen in de vrije knutselhoek. Schrijfpatronen oefenen op het schrijfbord.   Citroen? Dat zit boordevol vitamines! Zo blij

Thema 'Verkeer'

 We hadden een 'strapdag' en konden samen met juf Lore genieten om te fietsen in de (verkeersvrije) straat. Sam de politieagent kwam op bezoek en liet ons heel wat zien! Zo konden we eens voelen aan zijn kogelvrijevest, keken we naar zijn speciaal verkeerslicht,... tot slot gingen we naar de parking om de politiewagen van dichter bij te bekijken. Wat ging de sirene luid zeg! Er kwam ook een politiehond op bezoek! We schrokken ervan hoe goed hij kon luisteren naar de politieagent.  We maakten een groepswerk in thema verkeer We gingen met de hele school naar de startviering. Samen eens stil worden en verbinden met elkaar. Op 4 oktober was het werelddierendag. Er kwamen enkele dieren op bezoek. Bedankt aan de mama van Elliott en het konijn, de mama van Aurelie en hun hondje en de mama van Jay met de hond. We leerden enkele gezelschapsspelletjes ter voorbereiding van de grootouders die op bezoek komen Het tweede leerjaar kwam op bezoek in hun thema 'groeien'. Even terug een