Doorgaan naar hoofdcontent

Turnen met juf Lore

 In deze post kunt u enkele sfeerbeelden zien van de turnlessen van de voorbije periode. 

In de turnles bij juf Lore worden er spelletjes gespeeld, waarbij bewegen centraal staat zoals; springen, gooien, klimmen, balanceren, ... Maar ook tot rust komen is hierin een belangrijk aspect.

Er wordt verschillend groot en klein materiaal aangeboden, om zo bepaalde zaken te oefenen en kansen te creëren. Tijdens het turnen krijgen de kleuters inzicht in ruimte, afstand en snelheid.

Geniet van de foto's!
Populaire posts van deze blog

Start van een nieuw schooljaar!

Uhum, uhum, graag stel ik ze aan jullie voorrrrr: De vrienden van K2/3 A! 😍 De voorbije week konden we dankzij juf Fienelotte genieten van een levensechte tik-tak in de turnzaal.

Thema 'Verkeer'

 We hadden een 'strapdag' en konden samen met juf Lore genieten om te fietsen in de (verkeersvrije) straat. Sam de politieagent kwam op bezoek en liet ons heel wat zien! Zo konden we eens voelen aan zijn kogelvrijevest, keken we naar zijn speciaal verkeerslicht,... tot slot gingen we naar de parking om de politiewagen van dichter bij te bekijken. Wat ging de sirene luid zeg! Er kwam ook een politiehond op bezoek! We schrokken ervan hoe goed hij kon luisteren naar de politieagent.  We maakten een groepswerk in thema verkeer We gingen met de hele school naar de startviering. Samen eens stil worden en verbinden met elkaar. Op 4 oktober was het werelddierendag. Er kwamen enkele dieren op bezoek. Bedankt aan de mama van Elliott en het konijn, de mama van Aurelie en hun hondje en de mama van Jay met de hond. We leerden enkele gezelschapsspelletjes ter voorbereiding van de grootouders die op bezoek komen Het tweede leerjaar kwam op bezoek in hun thema 'groeien'. Even terug een

Welkom vriendjes in onze klas

Bij de start van het nieuwe schooljaar leerden we elkaar beter kennen, de juf, maar zeker ook onze klas! We ontdekten heel wat hoekjes en de hier bijhorende afspraken.  Bij het spelen in de hoeken gaan we vanaf nu 'bewust kiezen' voor een hoekje. Hierbij moeten we eerst goed nadenken. Want we moeten enige tijd in hetzelfde hoekje spelen. Daarna hangen we ons symbooltje bij het hoekje waar we willen werken/spelen aan het keuzebord. Geen gemakkelijke klus! Puzzelen met het puzzelboekje. Echte puzzelaars in onze klas! Ze willen graag zo snel mogelijk hun puzzelkaartje vol (acht puzzels maken). Want dan verdienen ze een puzzelballon! Heel wat hoekjes in de klas, maar ook enkele hoekjes verstopt in de gang! De winkel, de zandbak en het schrijfbord. 's Morgens maken de kleuters zelf hun boekentas leeg. Vervolgens komen ze in de klas en krijgen ze de kans om even te spelen en elkaar een goeiemorgen te wensen. We komen even tot onszelf. Maar in die tijd zijn er ook al enkele taakje